Mindössze 2023 forint a retúr jegy Budapestre, ha az atlétika-vb miatt utazik

2023. augusztus 12. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kedvezményes, 2023 forintos jeggyel lehet utazni az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra – írja a MÁV Zrt. közleménye alapján az MTI.

A közlemény szerint a kedvezményes VB2023 nevű jegy előre megváltható, és menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és vissza a MÁV-Volán-csoport, valamint a GYSEV járatain.

A kedvezményes jegy a MÁV-Start és a GYSEV pénztáraiban és jegyautomatáiban, a MÁV applikációjában, valamint a Volánbusz JÉ-rendszerrel futó jegypénztáraiban és a helyközi buszjáratokon vásárolható meg.

Megjegyezték, hogy a kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Első osztályon a teljes árú különbözeti díjat, helyjegyes vonat esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé, emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon pedig csak a távolsági kiegészítő jeggyel együtt érvényes.

A MÁV nemrég – kihasználatlanságra és költségcsökkentésre hivatkozva – több vidéki vasútvonalat is bezárt, és nemrég beismerte, hogy bár az elmúlt években vett újabb szerelvényeket, a vonatai átlagéletkora 40-50 év, és a vasúti pálya sincs a legjobb állapotban. Hozzátették, hogy szervizeléssel és karbantartással önmagában már nem megőrizhető a versenyképességük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!