A DK pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tesz A kopasz oszt cége miatt

2023. augusztus 11. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tesz a 700 millió forint közpénzt kapó Fidesz-közeli propagandacég végelszámolása ügyében – írta a párt közleményében.

Ahogy korábban írtuk, A kopasz oszt kormánypárti Facebook-oldal arcaként ismert Filep Dávid Aktuális Média Nonprofit Kft. nevű cégénél végelszámolás indult. Filep a választási kampány során a Mini Feri-s és a Gyurcsány-show-s videókat is terjesztette.

A DK az Aktuális Média ellenzéket lejárató anyagai miatt már korábban az Állami Számvevőszékhez fordult tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt, de mint írták, az ÁSZ nem tud adatokat kérni a végelszámolás alá került cégtől, mert erre csak a nyomozó hatóság képes. Ezért a párt most feljelentést tesz. Szerintük a nyomozás azt is lehetővé tenné, hogy „a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól”.

Filep június 26-án indította el a cégének jogutód nélküli megszüntetését, és ahogy eddig is egyedül volt a cégben, annak végelszámolási feladatait is ő látja el. A kopasz oszt oldalát a Megafon továbbra is támogatja, júliusban 7 millió forintot kapott tőle.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!