Külügyminisztérium: Debrecenben az eddig bejelentetteken túl nem épül új akkumulátorgyár

2023. július 31. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Debrecenben az eddig bejelentetteken túl nem épül új akkumulátorgyár – írta lapunknak a Külgazdasági és Külügyminisztérium reagálva arra, hogy vasárnap a kínai vállalat terveiről beszámoló forrásokra hivatkozva mi is megírtuk: Debrecenben épülhet meg az újabb kínai akkumulátoripari gyár, ugyanis a Ningbo Zhenyu Technology 65,9 millió dolláros, körülbelül 23 milliárd forintos beruházással hozna létre gyárat a városban, amelyben az elektromos autók akkumulátoraiban használt precíziós alkatrészeket gyártanak majd.

Akkor azt írtuk, a kormányzat részéről még nem erősítették meg a beruházást, hétfőn pedig a kormány részéről a debreceni helyszínre a fenti reakciót adták.

A Külügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint a beruházás sorsa még nem eldöntött, mivel több európai ország, illetve Magyarországon belül több település is versenyben van még érte.

A Telexen korábban cikksorozatot indítottunk, hogy feltárjuk az akkumulátorgyártás magyarországi helyzetét, kilátásait és a vele kapcsolatban felmerülő kétségeket. A cikkek elolvasását (első, második, harmadik, negyedik) mindenkinek ajánljuk, akit mélyebben érdekel a téma. Aki pedig egy rövidebb összefoglalóra kíváncsi, annak itt a tíz legfontosabb tanulság az akkumulátorgyárakról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!