A kormányzati központ szerint azért vannak újabb jogállamisági ajánlások, mert nem vagyunk háborúpártiak

2023. július 5. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

A várakozásoknak megfelelően a szerdai plenáris ülésen elfogadta az Európai Bizottság a 2023-as jogállamisági jelentést a 27 tagállamra, köztük Magyarországra vonatkozóan. Bár tapasztaltak pozitív változásokat, a Bizottság további ajánlásokat fogalmazott meg Magyarország számára. A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre reagálva szerdán azt írta az MTI-nek: Brüsszel Magyarországot támadó újabb jelentése ismét megerősítette, hogy annak ellenére, hogy minden vállalást teljesítettünk és folyamatosan egyeztetünk az Európai Bizottsággal, mégis folytatódik a nyomásgyakorlás.

Úgy tartják, azért támadják Magyarországot, mert „nem állunk be a háborúpártiak sorába”. A közlemény szerint a magyar kormány nem akar „migránsgettókat”, visszautasítja a rezsicsökkentés eltörlését, illetve meg meri kérdezni az Európai Bizottságot arról, hogy hol van az a rengeteg pénz, amit Ukrajnának adtak. „Netán a magyarok pénzét adták oda?” – olvasható a KTK közleményében.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!