Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

2023. június 28. – 07:28

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter
Varga Judit a tavalyi miniszteri meghallgatásán – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter, írja a Magyar Nemzet. A kormánypárti lap kedden arról írt, hogy az igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját 2024-ben. Varga Judit most a Magyar Nemzetnek azt mondta:

„Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.”

Varga Judit az interjúban hatalmas megtiszteltetésnek nevezte az elmúlt négy évet, felemelő érzés volt számára a magyar érdekek képviselete.

Azt viszont nem erősítette meg a Magyar Nemzetnek, hogy ő lesz a Fidesz–KDNP listavezetője az EP-választáson. Csupán annyit árult el, hogy valóban az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét. Varga Judit szerint a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben aktív szerepet akar vállalni.

A munka nem áll meg! -írta Facebook-posztjában a Magyar Nemzet-interjú megjelenése után pár órával Varga Judit, de egy szóval sem utalt a lemondására.

Varga Juditot 2019-ben nevezték ki igazságügyi miniszternek, Trócsányi Lászlót váltotta a tárca élén, akiből szintén EP-képviselő lett. Orbán Viktor akkor egy közös koccintós képpel reagált a kinevezésére, amihez azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy:

„Új csatárt igazoltunk. Jó munkát, Miniszter asszony.”

Varga Judit magánélete sokáig téma volt a sajtóban: márciusban derült ki, hogy elválik férjétől, Magyar Pétertől, aki korábban a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt. A házaspár korábban a balatoni házukra felvett 10 milliós csok miatt került a figyelem középpontjába. Idén májusban derült ki, hogy Varga Judit visszafizette a támogatást.

Varga neve a Schadl–Völner-ügyben is előkerült, a korrupcióval vádolt egykori államtitkár a bíróságon azt mondta, hogy az igazságügyi miniszter szoros figyelem alatt tartotta a végrehajtói ügyeket. Az is kiderült, hogy Varga találkozott Schadl Györggyel, a végrehajtói kar vezetőjével.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!