Wáberer György feleségétől bérel lakást havi közel félmillióért az Országgyűlés Toroczkai Lászlónak

2023. június 21. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Havi közel félmillió forintért bérel lakást az Országgyűlés Hivatala (OH) a Mi Hazánk Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak tavaly júniustól. A bérbeadó: Wáberer Mária, a kormányközeli milliárdos üzletember és egykori kormánybiztos, Wáberer György felesége – írja a Magyar Narancs.

Frissítés 14:25

Cikkünk megjelenése után a Mi Hazánk Mozgalom közleményben reagált:

„Toroczkai László egy nyilvános hirdetés alapján találta meg a szolgálati lakását, amellyel kapcsolatban egyetlen szempont volt, hogy a parlament és a képviselői irodaház közelében legyen. Mivel három gyermeke van, ezért 108 négyzetméter a lakás.

Toroczkai László nem tudta, hogy a VKH Invest Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője Wáberer György felesége, de nem is nyomozta az ügyvezető családi kapcsolatait.

Mivel erre a családi kapcsolatra konkrétan nem is kérdezett rá a Magyar Narancs, így Toroczkai László válasza általánosságban a szerződésekre, munkatársakra vonatkozott” – írták.

Korábban írtuk:

Korábban ebben a cikkben írtunk bővebben az országgyűlési képviselőknek a tiszteletdíjon felül járó juttatásokról. Az Országgyűlés Hivatala többek között irodát és lakást bérel nekik, fizeti a telefon- és benzinköltségeiket. Toroczkai kimaxolta az OH által biztosított keretet: 460 ezer forintért bérli a 108 négyzetméteres lakást a parlament közelében. A bérbeadó a VKH Invest Vagyonkezelő Kft., amelynek ügyvezető tulajdonosa, Wáberer Mária írta alá a határozatlan idejű szerződést.

Mindez tavaly júniusban történt, akkor Wáberer Mária férje, Wáberer György még kormánybiztos volt, és a Waberer's szállítmányozó cég többségi tulajdonosa és igazgatósági tagja. Azóta kicsit alakultak a dolgok, idén februárban a miniszterelnök veje, Tiborcz István megvásárolta Wáberer részvényeit, ezzel ő lett a cég többségi tulajdonosa. Pár nappal később Wáberer György bejelentette, hogy lemond az igazgatósági tagságáról is. Egy nappal később pedig kiderült, hogy a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztosi pozíciójáról is lemondott. Igaz, ezt azért tehette, hogy a Tokaj-Hegyalja Egyetem kuratóriumának tagja maradhasson. Áprilisban ráadásul a MÁV igazgatóságába is bekerült.

A Mi Hazánk Mozgalom a Magyar Narancs kérdésére azt válaszolta:

„A Mi Hazánk Mozgalom frakciója az alkalmasság, praktikusság és a bizalom alapján választja ki azokat a személyeket, intézményeket, vállalkozásokat, akikkel együtt dolgozik, szolgáltatásaikat igénybe veszi”

A lakás elhelyezkedéséről a párt csak annyit árult el, hogy az Országház és a Képviselői Irodaház közelében található, egy régi építésű bérházban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!