Medián: A budapestiek 58 százaléka támogatja az autómentes Lánchíd ötletét

2023. június 11. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

A budapestiek 58 százaléka támogatja, hogy csak buszok, taxisok és biciklisek használhassák a felújított Lánchidat, derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont reprezentatív felméréséből, amit a hvg.hu ismertetett. Áprilisban még ugyanannyian voltak, akik azt mondták, hogy autóval is fel lehessen hajtani a decemberben átadott hídra, és akik ellenezték ezt. Most viszont már csak a megkérdezettek 35 százaléka véledekett úgy, hogy legyen autós forgalom a Lánchídon. A kormánypártiak körében még mindig elsöprő többségben vannak (66 százalék), akik támogatják az autós közlekedést a Lánchídon, az ellenzékiek körében csupán 19 százalék gondolkodik így.

A felmérésben a Karácsony Gergely által kezdeményzett Budapesi Lakógyűlésről is megkérdezték a budapestieket. A Budapesti Lakógyűlésen többek között arról is lehet szavazni, hogy visszaengedjék-e az autósokat a Lánchídra, vagy sem. A közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 71 százaléka hallott a kezdeményezésről, 72 százalékuk pedig jó ötletnek tartja, hogy megkérdezik őket a fővárost érinti kérdésekről.

A kérdőívek postázásának elhúzódása miatt június 18-ig meghosszabbították a Budapesti Lakógyűlés kitöltési határidejét.

A kormánypropagandát is foglalkoztatja a Lánchíd kérdése: az M1 Híradójában a riporter addig kérdezgette az autósokat a forgalmi rendről, míg el nem hangzott a nekik megfelelő válasz, ami azt támasztja alá, hogy az autósok tiltakoznak az autómentes Lánchíd ötlete ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!