Online és személyesen, egyedi azonosítóval dönthetnek a budapestiek a Lánchíd jövőjéről

2023. május 3. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Online – és igény esetén személyesen is – ,egy egyéni azonosító segítéségével lehet kitölteni a Karácsony Gergely által bejelentett „Budapesti Lakógyűlést”. Ebben a Lánchíd jövőjéről, és a főváros költségvetésével kapcsolatos kérdésekről is dönthetnek a budapestiek – jelentette be a főpolgármester egy Facebook-videóban.

Karácsony szerint a „Budapesti Lakógyűlésen” a fővárosaik elmondhatják, hogy elfogadják-e, hogy a „kormány tizenkétszer annyi pénzt vesz el el a fővárostól, mint az előző városvezetés idején”. A főváros gazdálkodásával kapcsolatos kérdések mellett – amik a főpolgármester szerint nem manipulatívak és nem is hasonlíthatóak a nemzeti konzultációhoz – a Lánchíd jövőjéről is lehet dönteni, ahogy ezt kedden már bejelentették. Karácsony kitért arra, hogy a híd felújítására, a kormány által ígért hatmilliárdot továbbra sem kapták meg:

„A város erejét, a budapestiek döntését kell használnunk arra, hogy a kormánnyal betartassuk az ígéretét.”

Ezért a forgalmi rendre vonatkozó kérdés mellett, egy a kormány ígéretének „betartatásáról” szól majd.

Karácsony elmondta, hogy a „Lakógyűlés” úgy fog működni, hogy a 14 év fölötti budapestiek először egy levelet kapnak a postaládáikba. A levélben lesz egy egyéni azonosító, ezzel lehet majd leadni szavaztuk a négy kérdésre a lakogyules.budapest.hu oldalon, egészen június 11-ig. Az egyéni azonosítóval anonim módon lehet szavazni online, vagy a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis honnan van meg a Fővárosi Önkormányzatnak bárki lakcíme? A személyes adatokat a Fővárosi Önkormányzat csoportos adatszolgáltatásként kérte a Belügyminisztériumtól, törvényi felhatalmazás alapján vezetett központi lakcímnyilvántartásból . Azoknak a budapestieknek a nevét és lakcímét (lakóhelyét vagy tartózkodási helyét) kérték ki, akik 2022. december 31-ig elmúltak 14 évesek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!