Addig kérdez az M1 riportere a Lánchídról, míg el nem hangzik a nekik megfelelő válasz

2023. május 24. – 07:32

Másolás

Vágólapra másolva

A 444.hu szerzett meg egy rövid felvételt, amin a megvágott rész után látható a nyersanyag is: az M1 híradójában a Lánchíd forgalmi rendjéről kérdezték az autósokat. Egyikük azt mondta, hogy megérti a döntést, de a riporter addig kérdezett, míg egy számukra is kedvező mondatrészletet is elmondott a sofőr.

A lap által megosztott videón a május 2-án este 19.30-kor adásba került Híradó részlete látható. Szerepel benne a vágatlan és az adásba került részlet is. A téma aktuális, a Lánchíd forgalmi rendjével kapcsolatos: a főváros azt szeretné, hogy a jövőben is csak tömegközlekedési eszközök, biciklisek és taxisok hajthassanak fel az útpályára. Erről kérdezte az M1 híradója a környéken járó autósokat.

Az anyagot úgy konferálják fel, hogy az autósok „tiltakoznak a döntés ellen”, a megszólalok is ezt az álláspontot támasztják alá. Kiderül azonban, hogy a megkérdezett nő bár nem örül a lezárásnak, megérti a döntést. Ezt nem tetszett a riporternek, és a nő szavába vágva arról kérdezte, hogy ugye emiatt vannak dugók a városban. A nő elmondja: nem ért egyet a lezárással, de nem csak emiatt van túl nagy forgalom, és bár nem örül neki, de nem is használja a hidat napi szinten.

Egy másik sofőr is elmondja, hogy különösebben nem boldog, de őt sem háborítja fel a téma. El is hangzik az irányított kérdés: „Szerinted is ez így borzasztó?” Amire már érkezik is a megfelelően kivágható válasz. Az elektromos autót hajtó, járműmentes hidat pártoló nyilatkozó már valamiért kimaradt a riportból.

Miután megjelent a hír, Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált. A főpolgármester azt írta, hogy nem lepődött meg, de mégis „újra és újra forog a gyomra”. Felhívta a figyelmet, hogy immáron három és fél éve annak, hogy a köztévében nyilatkozhatott. „Emlékezetes volt, akár egy Monthy Python show, 100 nappal a megválasztásom után a legfontosabb kérdés az volt, hogy biciklivel érkeztem-e” – írta. Szerinte itt az ideje, hogy újra nyilatkozzon a város jövőjéről: „Megyek biciklivel, így az első 25 kérdésünkre meg is van a válasz, több idő marad a lényegre” – tette hozzá.

A Lánchíd forgalmi rendjének jövőjéről egyébként a főváros a Karácsonyék által kezdeményezett lakógyűlésen kéri ki a budapestiek véleményét, ez dönti majd el a kérdést. A híd forgalmi rendjéről vitát is rendeztek, ahol az Autóklub képviselője arról beszélt, hogy a mostani megoldás „sufnituning” és máshol nincs ilyen Európában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!