Orvoshiány miatt novemberig szünetel a kardiológiai szakrendelés a Péterfyben

2023. június 10. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Többen jelezték nekünk, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van, majd a kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy november végéig szünetelni fog ez a fajta ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják” – írta Facebook-oldalán a Péterfy Sándor Utcai Kórházban kialakult helyzetre vonatkozóan Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere. Niedermüller azt is hozzátette, hogy az ok az orvoshiány.

A polgármester azzal folytatja, hogy 2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtottak a kórháznak, segítették a különböző felújításokat, hozzájárultak az eszközök beszerzéséhez, segítik a műtők fejlesztését, „de az orvoshiányt mi nem tudjuk megoldani, ez a kormány feladata”.

A Péterfyben az ellátás mellett a vezetésben is akadnak gondok, múlt héten derült ki, hogy tényfeltáró vizsgálat indult a kórházban „kialakult munkahelyi légkör” miatt. A Népszava információi szerint elfogadhatatlannak tartja a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató, Tóth László vezetési stílusát, és erről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették.

Tóth László március elsejétől főigazgató a kórházban, ekkor távozott az intézmény éléről Sásdi Antal, aki nyugdíjba ment. Tóth László korábban a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt. A Népszava belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Tóth László többször is agresszívan lépett fel az orvosokkal szemben, megfélemlítette vezetőtársait.

Máshol sincs elég kardiológus

Pénteken egy másik egészségügyi intézményről, a szentesi Dr. Bugyi István Kórházról is kiderült, hogy létszámhiány miatt 2023. június elsejétől szünetel a kardiológiai szakrendelés. A kórház arra kéri a háziorvosokat, hogy a sürgős kardiológiai eseteket a belgyógyászat szakrendelésére utalják be, ahonnan majd a belgyógyász szakorvos intézi tovább a beteg sorsát. Szentesen nem ez az első hasonló, létszámhiány miatt eszközölt döntés. A nemrég jelentős összegért felújított és korszerűsített szülészetet az év elején zárták be, miután elfogytak az ápolók és az orvosok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!