Létszámhiány van, júniustól szünetel a kardiológiai szakrendelés Szentesen

2023. június 9. – 07:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szakemberhiány miatt újabb korlátozásokra kényszerült a Szentesi Dr. Bugyi István Kórház vezetése: a kórház honlapján elérhető, háziorvosok számára közzétett tájékoztató szerint 2023. június elsejétől szünetel az intézményben a kardiológiai szakrendelés.

Dr. Tóth Edit orvos igazgató ebben azt írja, hogy sajnálattal tájékoztatja a háziorvosokat a változásról, és arra kéri őket, hogy a sürgős kardiológiai eseteket a belgyógyászat szakrendelésére utalják be, ahonnan majd a belgyógyász szakorvos intézi tovább a beteg sorsát.

Szentesen nem ez az első hasonló, létszámhiány miatt eszközölt döntés. A nemrég jelentős összegért felújított és korszerűsített szülészetet az év elején zárták be, miután elfogytak az ápolók és az orvosok.

A helyi és környékbeli kismamáknak, illetve szülő nőknek a számukra kijelölt intézményekbe, a kocsival fél órára lévő Hódmezővásárhelyre, az egyórányira lévő Szegedre vagy a szintén egyórányi útra lévő Kecskemétre kell azóta eljutniuk, sürgős esetekben a szállításukat az Országos Mentőszolgálat oldja meg. Hiába folytattak az osztály fennmaradásáért küzdő helyi nők az ősszel úgynevezett kedvességkampányt, nem sikerült orvosokat csábítaniuk városukba. A Csongrád-Csanád megyei Szentesen 27 ezren élnek.

A szülészetek országos helyzetéről itt írtunk, sorozatunkat pedig itt folytattuk személyes történetekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!