Tényfeltáró vizsgálat indult a Péterfy Sándor utcai kórházban a „kialakult munkahelyi légkör” miatt

2023. június 2. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének utasítására a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) tényfeltáró vizsgálatot indított az irányítása alá tartozó Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben, írja az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapján. A vizsgálat célja a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárása. Ennek keretében a DPC szakemberei meghallgatásokat folytatnak és áttekintik a belső, szervezeti működéshez kapcsolódó dokumentumokat.

Az ügy előzménye lehet, hogy a Népszava információi szerint elfogadhatatlannak tartja a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató, Tóth László vezetési stílusát és erről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették.

Tóth László március elsejétől főigazgató a kórházban, ekkor távozott az intézmény éléről Sásdi Antal, aki nyugdíjba ment. Tóth László korábban a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt. A Népszava belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Tóth László többször is agresszívan lépett fel az orvosokkal szemben, megfélemlítette a vezetőtársait.

Végül a főorvosi kar május 25-én délutánra egy rendkívüli főorvosi értekezletre hívta az új főigazgatót, ám ő aznap reggel egy délelőtti időpontot hirdetett meg. Ezen a fórumon megjelent Ladányi Márta, a Péterfyt irányító Dél-pesti Centrum kórház képviselője, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság kommunikációs igazgatója, Deák Gábor is. Az új főigazgatóval szemben itt egy bizalmi szavazáson 22 főorvos az új vezető ellen, míg 6 főorvos mellette voksolt, hárman tartózkodtak. A Népszava információi szerint a fórum után Tóth Lászlót meghallgatta az országos kórházi főigazgató is.

Kérdéseinkkel megkerestük Tóth Lászlót és a Péterfy Sándor utcai kórházat is, ha válaszolnak, beszámolunk róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!