Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos kapta az áprilisban meghalt Bajkai István mandátumát

2023. június 6. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Ferencz Orsolya kapta az áprilisban elhunyt Bajkai István országgyűlési képviselői mandátumát, amelyet kedden adott ki neki a Nemzeti Választási Bizottság – írja az MTI.

A 2022-es parlamenti választáson a Fidesz–KDNP listájának 21. helyén mandátumot szerző Bajkai István április 22-én elhunyt. A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a mandátumot.

A Fidesz–KDNP a pártlista 58. helyén szereplő Ferencz Orsolyát jelentette be a megüresedett mandátum betöltésére. Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi előírásoknak, az NVB 15 igen szavazattal meghozta határozatát, amiben kiadta Ferencz Orsolyának az országgyűlési mandátumot.

Ferencz Orsolyát a 2019-es önkormányzati választáson a VIII. kerületben önkormányzati képviselőnek választották meg. A józsefvárosi önkormányzatnál megüresedő helye miatt nem írnak ki helyi időközi választást, hanem egy új törvénymódosítás értelmében a pártja nevezhet ki helyette új képviselőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!