Az űrkutatásért felelős biztos kaphatja Bajkai mandátumát, a Fidesz szerint több más név is van a kalapban

2023. május 15. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos lehet a Fidesz új parlamenti képviselője Bajkai István halála után – tájékoztatták az Atv.hu-t kormánypárti források. Az ATV értesüléseivel kapcsolatban kerestük a Fidesz-frakciót. Válaszukban azt írták:

„A mandátum betöltéséről még nem született döntés, több más név is van a kalapban.”

Bajkai István országgyűlési képviselő április 23-án halt meg. Halálával megüresedett egy mandátum a Fidesz parlamenti frakciójában, amit az ATV információi szerint a Fidesz–KDNP 2022-es országos listájának az 58. helyén szerepelő Ferencz Orsolya kaphat meg. Ferencz előtt szerepel a listán a szintén nem bejutó Kerényi János (a Kerényi után következő Czunyiné Bertalan Judit egyéniben szerzett mandátumot), de ebben az esetben a Fidesz bárkinek adhatja a mandátumot, nem kötelező követniük a korábbi képviselőjelölti lista sorrendjét.

Ferencz Orsolyát az önkormányzati választáson a VIII. kerületben választották önkormányzati képviselőnek egyéniben, a Fidesz–KDNP színekben. Ha parlamenti képviselő lesz, időközi választásra kell készülni a megüresedő józsefvárosi körzetében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!