Meghalt Bajkai István

2023. április 23. – 12:49

Meghalt Bajkai István
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. május 24-én – Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Bajkai István fideszes politikus, országgyűlési képviselő – derült ki Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatójának Facebook-bejegyzéséből.

Bajkai István 1988-ban a Fidesz alapító tagja volt. 1990–1994 között Budapest VI. kerületében önkormányzati képviselő, 2014–2018 között Budapest VII. kerületében önkormányzati képviselő és alpolgármester, 2018-tól országgyűlési képviselőként dolgozott. Tavaly azzal került a hírekbe, hogy az Orbán család ügyvédjeként is ismert Bajkai javaslatára a párt választmányi elnöksége elindította a párt VI. és VII. kerületi alapszervezetének feloszlatásáról szóló eljárást.

A fideszes országgyűlési képviselő közszereplői Facebook-oldalán azt közölték:

„Dr. Bajkai István a Fidesz alapító tagja, országgyűlési képviselő 2023. április 22-én visszaadta lelkét teremtőjének. Hiánya felfoghatatlan, szavakkal el nem mondható veszteség családja és a közösség számára egyaránt.”

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt írta:

„Bajtárs hunyt el Bajkai István személyében. Régi, jó bajtárs, olyan, aki hosszú betegsége alatt is a munkájának élt. Sosem feledünk, Pista.”

A Fidesz maga is azt közölte, a párt Bajkai Istvánt saját halottjának tekinti. „Osztozunk a család fájdalmában.” Késő délután Orbán Viktor is posztban búcsúzott ügyvédjétől:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!