Rtl.hu: Bajkai István kezdeményezte a VI. és VII. kerületi Fidesz-alapszervezet feloszlatását

2022. november 14. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Feloszlatná a Budapest VI. és VII. kerületében (Erzsébetváros és Terézváros) működő Fidesz-alapszervezetet Bajkai István, a szervezet helyi elnöke. Az Orbán család ügyvédjeként is ismert Bajkai javaslatára a párt választmányi elnöksége elindította a szervezet feloszlatásáról szóló eljárását – írja az Rtl.hu egy birtokukba került levélre hivatkozva.

Az Rtl.hu információi szerint a levelet Bajkai küldte szét a helyi pártszervezet tagságának. A levélben az áll, hogy az ő kérésére a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította a választókerületi szervezet feloszlatási eljárását. A levél azt is közli, hogy a párt alapszabálya alapján a helyi szervezet tagjai a feloszlatási eljárás alatt nem gyakorolhatják a tagsági jogaikat.

A Bajkai vezette Fidesz-szervezet súlyos vereséget szenvedett a 2019-es önkormányzati választásokon, a VI. kerületben a momentumos Soproni Tamás, a VII. kerületben pedig a DK-s Niedermüller Péter lett a polgármester, az ellenzék mindkét önkormányzatban stabil többséget szerzett.

A 2022-es országgyűlési választáson szintén ellenzéki győzelem született Budapest 5. számú választókerületében: a DK-s Oláh Lajos nagy fölénnyel, több mint ötezer szavazattal győzte le a Fidesz–KDNP jelöltjét, Kovács Balázs Norbertet, aki szinte az utolsó pillanatban lett a kormánypártok jelöltje Bajkai helyett. Bajkai így tavasszal a Fidesz országos listájáról jutott be a parlamentbe, és lett ismét országgyűlési képviselő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!