Schadl a bíróságon: A hölgy roppant szimpatikus, de életemben először látom

2023. június 6. – 14:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 14. rendű vádlott meghallgatásával folytatódott kedden az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügye, az úgynevezett Schadl–Völner-per, a Fővárosi Törvényszéken, a most meghallgatott vádlott, P.-né Z. Zsuzsanna a bíróságon felolvasott, rövid írásos vallomásában mindent tagadott. P.-né Z. Zsuzsanna egyébként a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal törvényességi osztályvezetője volt korábban a Népszava cikke szerint.

A vádirat szerint ő szivárogtatott adatokat az ötödrendű vádlottnak, A. Tamásnak egy magániskola engedélyeztetésével kapcsolatban. A Hvg.hu tudósítása szerint P.-né a bíróság előtt azt mondta: ő soha nem adott át információt A. Tamás ötödrendű vádlottnak.

A vádiratban az szerepel, hogy az ötödrendű vádlott az iskoláról szóló információkért cserébe egy vidéki Tesco parkolójában először 300 ezer, majd egymillió forintot adott át, ezt A. Tamás be is ismerte.

„A hölgy roppant szimpatikus, de életemben először látom” – mondta Schadl György P.-né vallomásáról.

Schadl egyébként a Tányér néven lehallgatott A. Tamásról is azt mondta, hogy nem is ismerték egymást.

Az összetett korrupciós ügyben Schadl György és Völner Pál is ártatlannak vallotta magát. A dolgukat viszont még megnehezítheti, hogy a 22 vádlottból tízen – köztük hat végrehajtó – már beismerték a bűnösségüket. Őket a bíróság már el is ítélte, a legtöbbjük felfüggesztett, tehát nem letöltendő szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott.

A Telex a kezdetektől követi az úgynevezett Schadl–Völner-ügyet, a témában írt összes cikkünket ide kattintva találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!