Karácsony szerint hamis tanúzással akarta lecsukatni a NER, ezért feljelentést tesz

2023. június 4. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

„Emlékeztek még a Városháza-ügynek nevezett kamura?” – kérdezte Karácsony a Facebook-oldalán, miután a Hvg360 szombaton azt írta, hogy az ügy egyik gyanúsítottjának vallomása szerint az egyik tanú – aki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő ismerőse – arra akarta rávenni őt, hogy tegyen terhelő vallomást Karácsony Gergelyre és Kiss Ambrusra, noha nem is ismeri őket személyesen.

Karácsony szerint orosz módszertan alapján, orosz érdekeket is kiszolgáló kompromat, vagyis egy konstruált, hazug lejárató kampány folyt ellene és az egyik helyettese ellen.

„Van itt minden, külföldi befektetőnek hazudott statiszta, a Dagály fürdő gőzébe tervezett Budai Gyula-találkozó, hogy engem és a helyettesemet »le tudják csukatni«, vagy éppen a Fidesz volt gazdasági igazgatójának nagyotmondásai. Mintha csak egy ZS kategóriás KGB-filmet néznénk”

– írta a nyilvánosságra hozott nyomozati iratokban szereplő információkról. A főpolgármester szerint a történet azért sem szórakoztató, mert az ügy miatt házkutatás is volt a Városházán, illetve „hónapokig tíz- és tízmilliókkal megtámogatott lejárató kampány” zajlott ellenük.

Miről szól a Városháza-ügy?

  • Tavalyelőtt novemberben furcsa szerződésből szivárgott ki két oldal az Index portálon. Egy ingatlaniroda és egy, ma már kényszertörlési eljárás alatt álló cég a Városháza épületéről kötött valamilyen megállapodást, írtuk.
  • Karácsony Gergely főpolgármester hamar reagált a cikkre, amelynek tényállítása szerinte mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök” megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka. A főpolgármester hozzátette, nem tudják, kik azok az üzleti körök, és milyen lépéseket tettek, az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat.
  • Másnap Karácsony feljelentést tett az ügyben. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közölte, szerinte is nonszensz, hogy lett volna eladási szándék.
  • 2021. november 9-én újabb hangfelvétel szivárgott ki, amely alapján úgy tűnik, mégis volt olyan időszak, amikor a főváros a Városháza épülete eladásának lehetőségét vizsgálta.
  • Felmerült, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezetője, Barts J. Balázs eljárt egy ilyen verzió ismertetésének ügyében. Karácsony magyarázatot kért Bartstól, majd fegyelmiben részesítette.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!