A fociszurkolók is szedték a szemetet, de még mindig takarítják a tegnapi romokat a Liszt Ferenc téren

2023. június 1. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva
Letaposott palánták – Fotó: Pándi Balázs / Telex
Letaposott palánták – Fotó: Pándi Balázs / Telex

Meglepően tiszta a VI. kerületi Liszt Ferenc tér azután, hogy szerda este az Európa-liga-döntő előtt a szurkolók letarolták, a Telex helyszínen járó munkatársának azt mondták, reggel fél 7 óta takarítanak.

A nagyrészt helyreállított téren a foltokban letaposott palántákon kívül egy papír kávéspohár és egy vékony falú, hosszúkás üvegkorsó is árulkodik arról, hogy bemászhattak a virágágyásba.

Munkatársunk látta, ahogy mossák a Liszt Ferenc-szobrot, és körülbelül tíz zsák mulccsal szórják fel az ágyást, a fáknál lévő ürülék nyomait is le kellett mosni.

Liszt Ferenc szobrát is le kellett mosni – Fotó: Pándi Balázs / Telex
Liszt Ferenc szobrát is le kellett mosni – Fotó: Pándi Balázs / Telex

Az önkormányzat munkatársa a Telexnek azt mondta, hogy a tér növényzete 30–60 százalékban károsult, pedig nemrég kb. 8 millió forint értékben ültettek egy nagyobb akció keretében.

Fotó: Pándi Balázs / Telex
Fotó: Pándi Balázs / Telex

Azt is mondta, hogy amint elmentek a szurkolók, az önkormányzat munkatársai elkezdték szedni a szemetet, igaz, a drukkerek közül is sokan beálltak segíteni.

Takarítják a Liszt Ferenc teret – Fotó: Pándi Balázs / Telex
Takarítják a Liszt Ferenc teret – Fotó: Pándi Balázs / Telex

A tér kávézói, éttermei reggel 8 óra után nem sokkal már készülődtek a nyitásra, a teraszokon kitették a székeket, székpárnákat.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, a szerda este 9-kor kezdődő Roma–Sevilla döntőre nemcsak a 60. születésnapját ünneplő Orbán Viktor ment ki, hanem rengeteg külföldi szurkoló is érkezett. Többen közülük össze is verekedtek, két lengyelt elő is állított a rendőrség, Soproni Tamás VI. kerületi polgármester pedig arról posztolt a Facebookon, hogy a szurkolóknak egymás üldözésén kívül a közterületek letarolására is volt idejük.

A meccs után csütörtök éjjel egy olasz és egy lengyel állampolgárt állítottak elő a rendőrök Budapesten, derül ki a rendőrség közleményéből. Az olasz férfival szemben a Thököly úton garázdaság miatt intézkedtek hajnali 1 óra körül, ugyanekkor az V. kerületben egy autóban több pirotechnikai terméket találtak, és egy lengyel állampolgárt szabálysértés miatt állítottak elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!