Szemét, hányás, kitaposott virágágyások – a polgármester szerint a fociszurkolók elpusztították a Liszt Ferenc teret

2023. május 31. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

„A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították. Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében” – írta Facebook-oldalán a VI. kerület polgármestere, Soproni Tamás.

A szerda este 9-kor kezdődő Roma–Sevilla döntőre nemcsak a 60. születésnapját ünneplő Orbán Viktor megy ki – többek közt azért is, hogy tárgyaljon az UEFA képviselőivel, mert a munka még ilyenkor sem állhat meg –, rengeteg külföldi szurkoló is érkezett a meccsre. Arról korábban már írtunk, hogy többen közülük össze is verekedtek, két lengyelt pedig elő is állított a rendőrség, de egymás üldözésén kívül úgy tűnik, a közterületek letarolására is nagy gondot fordítanak a drukkerek.

Ez annak fényében nem is meglepő, hogy Soproni azt írta, a szervezők nem kérték a segítségüket, nem fordultak hozzájuk azzal, hogy megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt biztosítsanak ezen a napon, és nem kaptak tájékoztatást a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról sem. Hozzátette, hogy a rendőrséggel és a fővárossal biztos egyeztettek a szervezők, de szerinte egyértelmű, hogy a szervezők nem jártak el körültekintően.

Mint írta, holnap reggel a kollégák és ő maga is a helyszínen kezd majd, és ahogy tudják, megkezdik a takarítást. A károkat természetesen minél hamarabb helyrehozzuk, de a számlát be fogjuk nyújtani Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!