Roma–Sevilla Európa-liga-döntőt rendeznek a Puskás Arénában

2023. május 19. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz AS Roma és a spanyol Sevilla jutott be a labdarúgó-Európa-liga május 31-i, budapesti döntőjébe, amit a Puskás Arénában rendeznek.

Elsőként José Mourinho csapata, az AS Roma vívta ki a döntőbe kerülést, mivel csütörtök este megőrizték egygólos előnyüket a Bayer Leverkusen elleni elődöntő-visszavágón.

Az olasz csapat gyakorlatilag úgy játszotta le az összecsapást, hogy szinte támadásvezetéssel sem próbálkoztak, kizárólag a gól nélküli döntetlen őrzésére koncentráltak. Ezzel szemben a nyolcaddöntőben a Ferencvárost búcsúztató Leverkusen kitartóan próbálkozott, de nem tudta feltörni a Roma szervezett védekezését, így az olasz csapat a tavalyi Konferencia-liga-győzelem után ismét európai kupafináléban szerepelhet.

A másik elődöntő visszavágón a Sevilla és a Juventus élvezetes meccset játszott egymással. (A torinói odavágón 1-1 lett a végeredmény.) A sevillai visszavágón a Juventus szerzett vezetést a 65. percben, de a Sevilla hamar egyenlített. Több gól nem esett a rendes játékidőben, így hosszabbítással folytatódott a meccs. A ráadásban Erik Lamela védhetetlen fejese döntötte el a továbbjutást.

A Sevilla 2006 óta hetedszer jutott be az UEFA-kupa/Európa-liga döntőjébe, az előző hat fináléjukat mind megnyerték. A spanyol csapat korábban már játszott a Puskás Arénában is, de a 2020-as Európai-Szuperkupa-döntőben 2-1-re kikaptak a Bayern Münchentől. Az AS Roma másodszor diadalmaskodhat a második számú európai kupasorozatban. (MTI)

Európa-liga-elődöntők, visszavágók:

Bayer Leverkusen (német)-AS Roma (olasz) 0-0

Az AS Roma 1-0-s összesítéssel jutott tovább.

Sevilla (spanyol)-Juventus (olasz) 2-1 (0-0, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

gól: Suso (71.), Lamela (95.), illetve Vlahovic (65.)
piros lap: Acuna (115., Sevilla)

A Sevilla 3-2-es összesítéssel jutott tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!