Megtalálták a Hernádban a kilőtt farkas jeladóját

2023. május 19. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Facebookon kiposztolta, hogy búváruk még április 8-án megtalálta azt a jeladót, ami az M273-as néven ismertté vált farkas nyakában volt, amikor Hidasnémeti környékén kilőtték. A kutató mentők a Hernádban találták meg a sárga jeladót, de a nyomozásra való tekintettel csak most számolhattak be róla. Azt írják a posztban, hogy április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon a víz alatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztek meg Hidasnémetibe.

„A folyó vizsgálatát követően egy különleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárult és a jeladót átadtuk a hatóságoknak” – írták.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, április elején a gyanú szerint valaki kilőtte azt a jeladós farkast, amely még 2022 tavaszán indult útnak Svájcból, majd hónapok óta Magyarországon vándorolt, és lett a hírek állandó szereplője. Az M237 jelű farkas kilövőjéről még nem jelentek meg hiteles információk, de azt lehet tudni, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt folytat büntetőeljárást.

Ebben a cikkünkben körüljártuk, hogy itthon ma ki és milyen feltételekkel lőhet ki farkast, és lehet-e védekezni azzal, hogy a farkast összetévesztette egy kutyával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!