Videón, ahogy 110-zel száguldott és a sávok között cikázott az Orbán konvoját üldöző Szabó Bálint

2023. április 19. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

110-zel száguldott és a sávok között cikázott Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, amikor tavaly szeptember 21-én üldözőbe vette Orbán Viktor konvoját a Nagykőrösi úton. A jelenleg letartóztatásban lévő Szabó manővereit a Terrorelhárító Szolgálat rögzítette, a Blikk pedig most nyilvánosságra hozta ezt a felvételt.

Szabó egy fekete színű Skodával befurakodott a miniszterelnök konvojába, a sort záró autó villogásaira nem reagált, és többször is veszélyesen megközelítette az előtte haladó autót. Egy alkalommal egy védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott, majd a ablakon kihajolva sípolt és integetett. Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve, egy közlekedési lámpánál maradt le a konvojtól.

Az eset után hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat Szabó ellen. A most nyilvánosságra hozott videó bizonyítékként szerepel a vádiratban, az ügyészség szerint Szabó csak ezen felvételen a KRESZ legalább hét pontját sértette meg.

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly augusztus 20-ra „Országos gazdatüntetés” címen tüntetést hirdetett Budapestre. Szabó szerette volna traktorokkal elfoglalni a pesti alsó rakpartot, hogy aztán az Agrárminisztérium Kossuth téri épülete előtt tüntethessenek. Az eseményt ebben a formában végül a rendőrség akadályozta meg: augusztus 20-i rendezvényekre hivatkozva nem adott engedélyt. A gazdatüntetés így nem járt nagy sikerrel, mindössze néhány autó és hatvan ember lézengett a Dózsa György útra terelt demonstráción.

Korábban azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy a koronavírus-járvány során bevezetett korlátozások elleni tiltakozásként saját autójával akadályozta a szegedi villamosközlekedést, máskor azt állította, hogy elrabolták, megerőszakolták és fel akarták gyújtani, előzőleg viszont politikai kalandorként ismerhették meg sokan. Minderről részletesen olvashatnak a Telex róla megjelent portréjában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!