Hollik István: Illő tisztelettel üzenjük a nagykövet úrnak, hogy nem fogunk változtatni az álláspontunkon, mi a béke pártján állunk

2023. április 12. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen világos, hogy az amerikai nyomásgyakorlás oka a háború, illetve az, hogy mi milyen álláspontot foglalunk ebben – reagálta a a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír Tv-ben az amerikai kormány, illetve annak budapesti nagykövetének bejelentésére. David Pressman szerda délután jelentette be, hogy szankciókat vetettek ki több magánszemélyre és intézményre, ezek a szankciók Oroszországgal kapcsolatosak, Magyarország pedig amiatt érintett, mert szerepel az érintettek között a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank, és annak vezetői is.

Hollik István szerint olyan szövetségi rendszerekben vagyunk, amelyekben a szövetségeseink más álláspontot képviselnek.

„Minden tiszteletünk az Egyesül Államoké, elfogadjuk, hogy nekik háborúpárti álláspontjuk van, bár őket egy óceán választja el attól, de mi azt kérjük, hogy ők pedig fogadják el, hogy Magyarország a béke oldalán áll. (...) Ha amerikai barátaink képesek elfogadni azt, hogy mi nem a háború oldalán vagyunk, akkor szerintem képesek vagyunk együttműködni”

– mondta a kormánypárti politikus. Hollik István szerint az amerikai nagykövetség által finanszírozott, az elmúlt napokban indult oroszellenes plakátkampánynak és a szerdai sajtótájékoztatónak is a nyomásgyakorlás a célja, éppen ezért elegendő reakciónak tartja azt, hogy:

„illő tisztelettel üzenjük a nagykövet úrnak, hogy nem fogunk változtatni az álláspontunkon, mi a béke pártján állunk”.

Hollik annyit még hozzátett, hogy 12 éve van kormányon Orbán Viktor, az amerikaiak is megtanulhatták volna már, hogy ilyen nyomásgyakorlási akciókkal nem érnek el semmit.

A kommunikációs igazgató ezen túl érdemben nem reagált az amerikai aggályokra, ellenben hosszan beszélt arról, hogy milyen kifogásolható a korábban zsidók listázásáról beszélő Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnök részvétele Pressman széder-vacsoráján.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerőseinek!

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!