Lezárult a nyomozás a Berki-ügy egyik gyanúsítottja ellen

2023. április 12. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: cikkünk eredeti verziójában tévesen azt írtuk, hogy Berki Krisztián feltételezett dílere ellen emeltek vádat, a hibáért elnézést kérünk.

Befejezte a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki ellen Berki Krisztián halála után kábítószer-birtoklás gyanújával indított eljárást a rendőrség, írja a Magyar Nemzet a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszára hivatkozva. Az ügyben vádemelést javasolnak, az eljárás iratait pedig megküldték az ügyészségnek.

Berki Krisztián halála után a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya még 2022. május 10-én fogta el a 42 éves K. Istvánt Vecsésen, lakásán 50 gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le a rendőrök. A feltételezett díler mellett kábítószer birtoklása miatt egy 48 éves férfit is őrizetbe vettek korábban, ő az ügy másik gyanúsítottja.

Korábbi sajtóinformációk szerint kokain lehetett az a kábítószergyanús anyag, amit Berki lakásán találtak a kiérkező rendőrök, és a vecsési férfi adhatta el neki azt, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

A Magyar Nemzet információi szerint K. István jelenleg szabadlábon védekezik, ahogyan a másik férfi is, aki ellen szintén kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást a Berki-ügyben.

Berki Krisztián médiasztárt tavaly májusban találták holtan IX. kerületi otthonában. Az idegenkezűséget kizárták, de hivatalosan még mindig nem közölték, mi vezetett a 41 éves férfi halálához, volt-e hozzá köze például annak a kábítószergyanús anyagnak, amit nála találtak. Az egykori sportoló-celeb-influenszerről készült portrénkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!