Nyomozók jártak az újbudai önkormányzatnál a korábbi parkolócég miatt

2023. március 30. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az újbudai önkormányzatnál jártak csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozói, akik a kerület korábbi parkolócégéhez, a SIS Parking Kft.-hez kapcsolódó dokumentumokat, és elektronikus adatokat vettek át – írta közleményében az önkormányzat.

A nyomozó hatóságok már több mint egy éve vizsgálják a SIS Parking korábbi tevékenységeit, melyek a közlemény szerint három budapesti kerületet is érintenek: Zuglót, Józsefvárost és Újbudát. A legtöbb ember számára persze alighanem Zuglóból lehet ismerős a cég neve, elvégre akkor is felmerült, amikor tavaly márciusban felfüggesztették az MSZP-s Tóth Csaba mentelmi jogát.

Nem sokkal korábban a zuglói parkolási cég egyik befolyásos munkatársa részletesen beszámolt arról, hogy a SIS Parking Kft. állítólag úgy nyerhette meg a zuglói parkolás-üzemeltetési munkákat, hogy vállalta a profit felének visszaosztását. Ahogy akkor megjelent részletes cikkünkben írtuk, a SIS Parking egy nagyobb számlagyáras sztori egyik szereplője, mely miatt állami és NER-es cégeknél is volt akkor házkutatás.

Az újbudai önkormányzat friss közleménye kiemelte, hogy a kerületben a SIS Parkinggal az előző városvezetés szerződött a parkolás üzemeltetésére, azonban a 2019-ben megválasztott új vezetésnek egyik első intézkedése volt egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú parkolási cég megalapítása. Mint írták, a korábban megkötött szerződések lejárta után, vagyis 2020 óta az önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs az említett üzemeltető céggel, és hozzátették, hogy együttműködnek a nyomozó hatósággal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!