Válaszadás helyett megrángatta kameránkat a tanárokat kirúgó tankerületi vezető, Marosi Beatrix

2023. március 30. – 21:41

Másolás

Vágólapra másolva

Személyesen sem volt hajlandó válaszolni Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője a Telexnek arra a kérdésre, hogy miért rúgta ki azonnali hatállyal a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárát. A tanárok sok munkatársukkal és az országban sok más tanárral részt vettek a polgári engedetlenségi mozgalomban, tiltakozva a hazai oktatás helyzete ellen. Marosi tankerületéhez tartozik az Eötvös és a Vörösmarty Gimnázium is, ahonnan szintén kirúgtak egy-egy tanárt polgári engedetlenség miatt.

A bel-pesti tankerület vezetőjével egy ferencvárosi nyilvános rendezvényen találkoztunk, ahol meghívott vendégként köszöntőt mondott.

Marosi a Telex korábban írásban elküldött kérdéseire egyszer sem reagált, így személyesen igyekeztünk tőle válaszokat kapni.

Egyebek mellett arra, hozzájárul-e ahhoz, hogy a diplomájához kötődő plágiumgyanút érintő vizsgálatot lefolytathassa a diplomát kiállító Kodolányi János Egyetem. Az egyetem elévülésre hivatkozva érdemi vizsgálatot nem folytatott le. Szerintük a vizsgálat csak akkor végezhető el, ha a diplomamunka készítője ehhez hozzájárulását adja, ami mind ez idáig nem történt meg.

Marosi a kérdéseinket sem volt hajlandó végighallgatni, így arra sem válaszolt, hogy mikor válaszolna az írásban tett felvetéseinkre. Mindeközben munkatársunk kezéből próbálta kirángatni a telefonját, amivel felvette volna a beszélgetést.

A Kölcsey, az Eötvös és a Vörösmarty kirúgott tanárai munkaügyi bírósághoz fordultak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!