15,5 millió forintot keresett Schadl György sofőrje egy árverésen megszerzett érdi házzal

2023. március 7. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Schadl György sofőrje árverésen, vallomása szerint messze áron alul vett egy érdi ingatlant, a kölcsönt pedig a végrehajtói kar elnöke adta – írja az Rtl.hu. Összességében 15,5 millió forintot keresett az ügyeskedéssel, és ebből 8,9 milliót kellett leadnia Schadlnak.

M. Viktort azzal vádolják, hogy Schadl György sofőrjeként ő szállította a pénzeket ide-oda, de Völner Pálnak is ő vásárolta meg a névnapi ajándékot. A vádlott nem ismerte el bűnösségét, és nem fogadta el a vádirat egyetlen rá irányuló pontját sem a februári előkészítő ülésen.

Az Rtl.hu cikke szerint M. Viktor az egyik vallomásában beszélt arról az érdi ingatlanról, amit Schadl segítségével vett meg egy árverésen. A házat a vallomás szerint „nem kizárhatóan” Schadl György ajánlotta a figyelmébe, aki végrehajtóként egy korábbi ügy miatt már találkozott az ingatlannal.

A sofőrnek az volt a feladata, hogy megvásárolja a követeléskezelőtől az ingatlanra felvett banki tartozásokat, majd be kellett fizetnie egy összeget azért, hogy részt vehessen az árverésen.

Ezért a két tételért az Rtl.hu birtokába került vallomás szerint összesen 24,5 millió forintot fizetett, a pénzt pedig Schadl György adta neki kölcsön.

A pár hónappal későbbi árverésen aztán a sofőr nyert 40,5 millió forintos ajánlattal, de az árba beleszámították a 24,5 millió forintot és a megvásárolt hitel kamatait is, így az ingatlant a piaci értékénél 16 millió forinttal kevesebbért szerezte meg.

M. Viktor végül nem tartotta meg a házat, hanem az épület rossz állaga miatt néhány hónappal később, némi felújítás után eladta. Azt mondta a vallomásában, hogy 1,5 milliót kapott Schadl Györgytől a renoválásra, majd 41,5 millióért értékesítette a házat, azaz összességében 15,5 milliót keresett az ügyleten.

Vallomása szerint ebből 8,9 milliót adott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, csaknem 6 millió forintot pedig megtartott.

Ez a példa arról árulkodik az Rtl.hu cikke szerint, hogy a végrehajtásban érintett adósok ingatlanát a piaci árhoz képest akár sokkal kisebb összegért is meg lehet szerezni, mindezt ráadásul teljesen törvényesen.

A Schadl–Völner-ügy előkészítő tárgyalása február közepén kezdődött. A végrehajtói kar elnöke és a volt igazságügyi államtitkár is ártatlannak vallotta magát. Ha szeretne gyorsan képbe kerülni a Schadl–Völner-ügyben, ezt a cikket érdemes elolvasni, amelyben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!