Újraindul a Szemlélek, visszatér Hodász András

2023. március 1. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapnyi szünet után, támogatóiknak köszönhetően márciustól újraindul a Szemlélek magazin. Hodász András és Sáhó Eszter, a szerkesztőség két munkatársa szerint rengetegen támogatásukról biztosították őket, mikroadományaiknak köszönhető az újraindulás. A szünet alatt újragondolták működésüket, racionalizálták költségvetésüket. Hogy mennyi adományból tud gazdálkodni a továbbiakban a Szemlélek, arról hamarosan átlátható formában fog kommunikálni a Szemlélek Alapítvány.

Mivel sokan kérték, podcastadást indítanak, és Hodász András is részt vesz a munkában. Ahogy ő fogalmazott:

„Nem árulok zsákbamacskát, az elmúlt hetek eseményei ellenére én magam maradok a Szemléleknél.”


A keresztény közéleti és hírportál, amely szerzői között szerepel a Papifrankó YouTube-csatornáról ismert Hodász András és Gundel Takács Gábor is, február elején forráshiányra hivatkozva szüneteltette működését; ahogy akkor fogalmaztak: „őrlángra tesszük a Szemlélek működését”.

A lap a Telexnek is partnere, az elmúlt években többek között olyan írásokat közöltünk tőlük, illetve a közreműködésükkel, mint a kereszténység és magánélet kapcsolatáról indított publicisztikasorozat, a nők és a kereszténység viszonya, az abortusz kérdése, az egyházak finanszírozásának ügye, vagy éppen az, hogy kire szavazna Jézus. A lapunkban megjelent összes írásukat itt találja. A Szemlélek csakis adományokból működik, itt lehet őket támogatni.

Nemrég hosszabb interjút készítettünk Hodásszal, amiben az egyházzal való viszonyáról is szó volt, és arról is, hogy elmondta, fiatalkorában egy pap zaklatta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!