Április végéig letartóztatásban marad Herczeg Zoltán

2023. február 23. – 15:44

Április végéig letartóztatásban marad Herczeg Zoltán
Herczeg Zoltán divattervező saját tervezésű pólójában – Fotó: Herczeg Zoltán / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is rács mögött marad Herczeg Zoltán divattervező, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt, írja a 24.hu.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lap megkeresésére ugyanis azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elutasította a bűnügyi felügyeleti iránti kérelmeket, és április 23-ig meghosszabbította az október 23-án letartóztatott férfi letartóztatását.

Mint írtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy Herczeg Zoltán divattervező letartóztatását április 23-ig hosszabbítsák meg, mert fennáll a nyomozás meghiúsításának veszélye. Ezt hagyta jóvá a bíróság most.

Keviczki István, Herczeg ügyvédje szerint izzadságszagú a döntés indoklása, mert nem igazán tudtak érveket felhozni arra, miért állna fenn ügyfelénél a szökés veszélye. Keviczki úgy látja, hogy a nyomozás egy tapodtat sem haladt előre 3 hónap alatt, ezért a nyomozás meghiúsításának a veszélye inkább azért áll fent, mert a hatóság a tanúkat nem hallgatja meg.

Közölte továbbá lapunkkal, hogy ügyfelénél bruttó 145,58 gramm tömegű marihuánát, és 18,63 gramm tömegű kokaint találtak. Ennek a mennyiségnek a hatóanyagtartalma, meg se közelíti a jelentős mennyiség alsó határát. (Ezért a büntetési tétel sem lehet nagyobb 2-8 évnél.) Az ügyvéd hozzátette: megfellebbezik az első fokú bíróság meghosszabbító végzését.

Mint arról korábban a Telexen is beszámoltunk, Herczeget október 21-én fogtak el a rendőrök, és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le. Később a törvényszék az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte. Herczeget egy barátja csalhatta tőrbe.

Magyarországon szorosan hozzátapadt Herczeg Zoltán nevéhez a divattervező szó, még ha a divatiparban ellentmondásos volt is a megítélése, és az utóbbi időben ő maga is kivonulni készült a szakmából. Herczeg Zoltán mostanában már sokkal inkább volt médiaszemélyiség, politikai megmondóember, civil aktivista, a fenntarthatóság szószólója, mint divattervező. A divattervező karrierjéről, munkásságáról, élettörténetéről szóló cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!