Április végéig letartóztatásban maradhat Herczeg Zoltán

2023. február 18. – 09:28

Április végéig letartóztatásban maradhat Herczeg Zoltán
Herczeg Zoltán divattervező saját tervezésű pólójában – Fotó: Herczeg Zoltán / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzet információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére indítványozta a Fővárosi Főügyészség április 23-ig meghosszabbította Herczeg Zoltán divattervező letartóztatását.

Mint arról korábban a Telexen is beszámoltunk, Herczeget október 21-én fogtak el a rendőrök, és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le. Később a törvényszék az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte.

A Fővárosi Főügyészség pénteken indítványozta mindkét letartóztatás meghosszabbítását újabb két hónappal, április 23-ig. Az indoklás szerint azért, hogy biztosítható legyen a gyanúsítottak rendelkezésre állása, illetve mert szabadlábra helyezésük vagy enyhébb kényszerítő intézkedés esetén befolyásolhatnák a nyomozást. A nyomozási bíró jövő héten dönt az indítványról – írja a Magyar Nemzet.

A BRFK szerint az elfogáskor az egyik férfinél összesen nagyjából 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, elsődleges adatok szerint kokaint találtak. Herczeget egy barátja csalhatta tőrbe.

Magyarországon szorosan hozzátapadt Herczeg Zoltán nevéhez a divattervező szó, még ha a divatiparban ellentmondásos volt is a megítélése, és az utóbbi időben ő maga is kivonulni készült a szakmából. Herczeg Zoltán mostanában már sokkal inkább volt médiaszemélyiség, politikai megmondóember, civil aktivista, a fenntarthatóság szószólója, mint divattervező. A divattervező karrierjéről, munkásságáról, élettörténetéről szóló cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!