Azt állítja, nem emlékszik semmire a lányait álmukban meggyilkoló aszódi apa

2023. február 23. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az eljárást és vádemelést javasol abban az ügyben, ahol tavaly májusban egy apa álmukban ölte meg két lányát, írja a Police.hu. A férfit azóta többször is kihallgatták, de minden alkalommal az állította: nem emlékszik a történtekre, a gyerekeket nem akarta bántani. A férfi először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került. Később az igazságügyi szakértők megállapították: a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. Szakvéleményük szerint az emlékezetkiesés nagy valószínűséggel a védekezés egy módja, ugyanis L. Tamásnak nem volt olyan sérülése, amely károsította volna az emlékezeti funkcióit.

A rendőrséget még tavaly május 26-án értesítette valaki, mert egy aszódi társasház egyik lakásából furcsa szag jött ki. A járőrök a tűzoltók segítségével bementek a lakásba, ahol egy 14 és egy 16 éves lány holttestét találták meg. Mint kiderült, a gyerekek a Heves megyei lakóhelyükről tavaly május 20-án érkeztek láthatásra Aszódon élő édesapjukhoz. A gyilkosság május 21-e hajnalban történt.

Az apa először kisebbik gyermekét ölte meg, majd nagyobbik lányát ütötte meg többször baltával, miután egy késsel megszúrta. A férfi a gyilkosságok után postán feladta előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve megpróbálta megölni magát. A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, hetekig nem volt kihallgatható állapotban. A férfi június 20-án hagyhatta el a kórházat, ahonnan már bilincsben vitték el. L. Tamás nem tett vallomást, a kérdésekre nem válaszolt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Tamás ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

Vezetőszáron vezetik el rendőrök a gyanúsítottat – Fotó: Police.hu
Vezetőszáron vezetik el rendőrök a gyanúsítottat – Fotó: Police.hu

Az aszódi gyilkosság hátterében húzódó rendszerszintű problémákról a Telexen is írtunk. A meggyilkolt lányok évek óta rettegtek apjuktól, a idősebb lány csak azért volt hajlandó az apjához utazni Vámosgyörkről, hogy húgát megvédje. A lányok édesanyja korábban már négyszer is feljelentette a volt férjét, és kétszer kért ellene távolságtartást. A férfit három ügyben is elmarasztalták, mégis megillette a kötelező láthatás joga. A magyar rendszer problémáival a Telex is többször foglalkozott, például ebben a cikkünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!