Letartóztatták az aszódi kettős gyilkossággal gyanúsított férfit

2022. június 20. – 22:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd – sikertelen – öngyilkosságot kísérelt meg.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint hétfőn a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelték el a férfival szemben, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást – írta az MTI.

A bíróság közleménye felidézte: 2015–2016 folyamán a gyanúsított és felesége házassága megromlott, a nő két közös gyermekükkel 2018-ban elköltözött férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasság felbontását. A bíróság a perben széles körű bizonyítást folytatott le: gyámhatósági, rendőrségi, illetve más bírósági iratokat, pedagógusi véleményt, környezettanulmányt, igazságügyi pszichológus szakértői véleményt szerzett be. A kirendelt szakértő véleménye szerint sem az anya, sem az apa esetében nem volt feltárható pszichés zavar, a gyermekek nevelésére mindkét szülő alkalmas volt, és egyik szülő részéről sem volt kimutatható veszélyeztető tényező a gyermekek vonatkozásában.

2022 áprilisában a Gödöllői Járásbíróság felbontotta a házasságot, a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, az apa részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.

A gyanúsított ezt követően elhatározta, hogy gyermekeivel és magával is végez: miután a megalapozott gyanú szerint 2022. május 20-án az éjszakai órákban mindkét gyermekét megölte, másnap délelőtt sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni.

A bíróság szerint figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, a férfi szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. július 20-ig. A döntést a közlemény szerint az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

A tragédia három nagyobb rendszerszintű problémára mutat rá, amelyeket az anya folyamatosan jelzett a hatóságoknak. Ezeket ebben a cikkünkben jártuk körül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!