700 forinttal emelkedik áprilistól a 100E reptéri járatára váltható jegy ára

2023. február 22. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

A terveknek megfelelően 2023. április elsejétől átláthatóbb lesz a BKK termékkínálata, illetve módosul a repülőtéri vonaljegy ára is. A leggyakrabban használt jegyek és bérletek ára 10 év után továbbra sem emelkedik – írja közleményében a BKK.

Csökkent a kereslet az átszállójegy, a metrószakaszjegy, illetve a hetijegyek és a kiegészítő heti bérletek iránt is 2019-hez képest, és az elmúlt időszakban sok probléma merült fel az 5/30 BKK napijegy használatával és megfelelő érvényesítésével kapcsolatban. Ezért a BKK ezeket a termékeket április 1-től kivezeti a kínálatából.

A növekvő inflációval, illetve a gyenge euró-forint árfolyammal indokolják, hogy 1500-ról 2200 forintra emelik a repülőtéri vonaljegy árát. Ez a jegytípus a teljes jegybevétel csupán 4 százalékát adja, írják, és azt is, hogy egy 2019-es felmérés szerint

a járat utasainak 83 százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a társaság szolgáltatásait, éppen ezért kevésbé érzékenyek a jegy árára.

A BKK utoljára tavaly emelte a buszjegy árát. 2017-es indulásakor még 900 forintba került egy jegy, ezt emelték tavaly 1500 forintra.

A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok áraitól, írja a BKK.

A jegyek, bérletek árát a fővárosi önkormányzat állapítja meg, és mivel céljuk, hogy minél többet használják a közösségi közlekedést, ezért az eddig népszerű, alapvető jegy- és bérletárakon nem változtatnak.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerőseinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!