Tovább drágulhat a reptéri busz és megszűnhetnek bizonyos jegytípusok a BKK-nál

2023. február 16. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Megszűnhet öt jegy, illetve bérlettípus, és tovább emelné a leginkább turisták körében népszerű, a reptér és a belváros között közlekedő 100E buszjegy árat a BKK – jelentette be Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetésen.

Amennyiben februári ülésén jóváhagyja a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés, 700 forinttal drágulhat a 100E busz.

A Deák tér és reptér között közlekedő járat ára 1500 forintról 2200 forintra emelkedne április 1-től.

A főváros szerint egy ilyen mértékű emelés még mindig nem veszélyezteti a szolgáltatás népszerűségét. A BKK utoljára tavaly emelte a buszjegy árát. 2017-es indulásakor még 900 forintba került egy jegy, ezt emelték tavaly 1500 forintra. A főpolgármester-helyettes akkor arról beszélt, hogy a járat utasainak több mint 80 százaléka külföldi. Arra a kérdésre, hogy más jegy vagy bérlet árának emelése várható-e, Kiss Ambrus azt mondta, hogy nem tervezik a vonaljegy vagy a bérletek árának emelését, mivel az „kontraproduktív lenne a jelenlegi helyzetben”.

Ezentúl öt jegytípus is megszűnhet áprilistól. Ha a közgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor megszűnik:

Ezek tervezett megszüntetését leginkább a termékek népszerűtlenségével indokolják, az új percalapú jegyek sokkal jobban fogynak. Emellett van köztük olyan szolgáltatás is, ami teljesen értelmét vesztette: ilyen a hetijegy, ami jelenleg drágább, mint a kétheti jegy.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!