Már időalapú jegyeket is lehet venni a BudapestGO-ban

2022. március 1. – 21:24

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan két hete elérhető a BKK új útvonaltervező és jegyvásárló applikációja, a BudapestGO, de március 1-jével máris új funkcióval bővült, a korábbi ígéreteknek megfelelően a digitális vonaljegy után kedden a 30 és 90 perces időalapú jegyek is megérkeztek az alkalmazásba – derült ki a BKK sajtóközleményéből.

A BKK tájékoztatása szerint a kizárólag digitális formában elérhető termék induláskor két változatban kapható: a 30 perces jegy 530 forintért, a 90 perces jegy 750 forintért vásárolható meg. Azt is hozzátették, hogy aki korábban már telepítette telefonjára a BudapestGO-t, vagy annak elődjét, a FUTÁR applikációt, annak mindenképp frissítenie kell az alkalmazást, hogy az új jegyek elérhetővé váljanak.

Mint megírtuk, a BKK október közepén indított el egy szavazást a közösségi oldalán, azt kérdezve az utasoktól, hogy milyen összvonalas, időalapú mobiljegyet szeretnének: 30, 60 vagy 90 perceset. Közel négyezren szavaztak a lehetőségekre, a válaszadók fele pedig 60 perces jegyet szeretett volna, a BKK azonban saját számításai alapján úgy döntött, hogy a 30 és 90 perces mobiljegy lesz a legmegfelelőbb az utasoknak. Ezek bevezetéséről január végén döntött a fővárosi közgyűlés. A BKK egyébként a Telexnek elmagyarázta, hogy miért a félórás és másfél órás jegyek bevezetését választották.

A lényeg, hogy a félórás jegy nem válik érvénytelenné a 30 perc leketyegését követően, mert a jegy érvényessége addig tart, amíg a használója a 30 percen túli időszakban le nem száll a járműről. Így például, ha valaki jegy érvényesítésétől számított a 29. percben száll át egy másik járatra, amivel még egy fél órát utazik, a félórás jegye a leszállásig érvényes, azaz egy órát utazhatott a félórás jeggyel. Ugyanez érvényes a 90 perces jegyekre is.

A BudapestGO-t február elején ki is próbáltuk, akkor azt írtuk róla, hogy leginkább egy első lépés egy hosszú úton, aminek a végén az utasoknak tényleg egy olyan applikáció lesz a kezében, ami nemcsak megtervezi, és összehasonlítva, prioritások alapján kiajánlja a legjobb útvonalat a sok tömegközlekedési és mikromobilitási lehetőség közül, hanem egyből kiszámítja az árát, kifizeti vagy lefoglalja az ehhez szükséges eszközöket. Ezt a cikkünket itt olvashatja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!