Navracsics szerint a jövő héten tudják elküldeni az EU-nak az egyetemi kuratóriumok új működési kereteit

2023. február 17. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az alapítványi egyetemeket működtető kuratóriumok dönthetik majd el, kik ülnek be a nemrég lemondott fideszes miniszterek helyére – mondta az RTL Híradónak Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter.

Január 9-én derült ki, hogy nem kaphatnak friss uniós támogatásokat azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hónappal később, egy február 9-i kormányinfón jelentette be, hogy a miniszterek lemondtak az egyébként nagyon jól fizető kuratóriumi tagságukról.

„Szándékaink szerint pontosan meghatározzuk, hogy az összeférhetetlenségnek milyen esetei lesznek, hogy a kuratóriumi tagság mely pozíciókkal összeegyeztethetetlen, illetve szándékaink szerint a kuratórium időtagságára vonatkozóan is adunk majd egy ajánlatot. Ezt most dolgozzuk ki, szerintem ez a jövő héten el fog menni Brüsszelbe, és utána tudunk róla tárgyalni”

– mondta Navracsics.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!