A Momentum tudja, kinek kellene vezetni az országot, februárban meg is mondják

2023. január 17. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Óriásplakát-kampányt indít a Momentum, amelyen sejtelmesen azt is jelzi az ellenzéki párt, hogy ki kínálhatna kiutat az ország jelenlegi problémáiból, amelyek a jelenlegi kormányhoz kötődnek – derült ki az ellenzéki párt Facebook-posztjából.

A Momentum óriásplakátján a jelenlegi gondok és a párt sejtelmes válasza arra, ki mutathatna kiutat – Forrás: Momentum Facebook-oldala
A Momentum óriásplakátján a jelenlegi gondok és a párt sejtelmes válasza arra, ki mutathatna kiutat – Forrás: Momentum Facebook-oldala

„Magunk mögött kell hagyni a populizmust, a szemfényvesztést, a felelőtlen ígérgetést, és ki kell mondani az igazságot, akkor is, ha az fáj” – áll az oldalon, szabadversnek is beillően, aminek most egyébként is nagy keletje van a politikában, elég csak a Gyurcsány Ferenc és Kocsis Máté slam poetry-csörtéjére gondolnunk.

„Új útra kell lépjünk. Egyedül az a kérdés, ki vezessen minket ezen az úton. De már az sem sokáig” – tudatta a párt a politikai trailerben posztban. A választ február 4-én adják meg.

De ki lehet a válasz?

Nagyon persze a párt sem akarta elrejteni a megfejtést, épp csak annyira, hogy a néző választópolgár elégedetten csettintsen, hogy érti. Mint a Nemzet Aranyában a Nicolas Cage-en pár másodpercig élcelődő társa, aki már tudja a választ, csak még nem mondja.

A sziluett alapján kézenfekvő, hogy nem Fekete-Győr András, és nem is a jelenlegi elnök, Gelencsér Ferenc, nem is a vele a posztért megküzdött, de alulmaradt Hajnal Miklós a befutó, hanem a gyermekvállalás után visszatérő Donáth Anna.

A Momentum EP-képviselője volt már a párt elnöke, miután az ellenzéki előválasztási eredmények láttán Fekete-Győr lemondott. 2022-ben azonban közölte, nem indul el a posztért, mert gyereket vár, aki októberben meg is született. Már előtte nem sokkal elárulta, hogy hamarosan visszatér a politikába.

*Cikkünk korábbi címét pontosítottuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!