Gyurcsány Ferenc versben adta elő az igazságbajnok fenyítőkirályt, Kocsis Máté ráküldött egy szó szerint beszarós választ

2023. január 16. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Parádés verssel jelentkezett Gyurcsány Ferenc hétfő reggel a Facebookon. Nem állítom, hogy pontosan értem, sőt, egyenesen azt állítom, hogy egy szót sem értek belőle, de lehet, hogy ez az én hibám, akkor elnézést.

Gyurcsány valószínűleg Jászberényre célozgat, ahol vasárnap volt önkormányzati időközi, miután a helyi DK-s képviselő kvázi a Fidesszel együtt összehozta a képviselő-testület feloszlatását, amin akkor Gyurcsányék kiborultak. Az időköziből kihagyták a nagy ellenzéki pártokat, és nyert is az ellenzéki jelölt, úgyhogy egyesek már a siker általános receptjének mondják a Gyurcsány és Márki-Zay nélküli indulást.

Ennek a másnapjának reggelén született a vers:

Vajon a pártmentes ellenzéki összefogásnak olvas be a DK főnöke? Akik ragaccsal kapaszkodnak össze, és bájolognak a szavazónak, de valójában senkik?

Vagy semmi köze Jászberényhez a versnek, csak felbosszantotta magát valamin Gyurcsány, amiről mi nem tudunk, és a NER-nek üzen? Az egyszeri NER-esnek, aki a rendszer bukása után majd azt mondja, ő nem úgy gondolta? Egyben azt is előrebocsátja, hogy benne majd lesz irgalom kormányon, és nem áll bosszút, bármiről is legyen szó?

Megannyi kérdés, de mire belelendülnénk az elemzésbe, már Kocsis Máté bombája robban a lábunk alatt, aki egy irodalmi stílusparódiával támad, ami kicsit jobban dekódolható. Mondjuk a fideszes üzeneteket általában nem nehéz dekódolni, mert GYURCSÁNY.

Nézzük is!

Egyes szám harmadik személyben indít, Gyurcsányról beszél, aki ellenzéki pártokat zabál, meg versel, meg nem akar eltűnni a politika színpadáról.

Ekkor Kocsis a kettőspont nevű irodalmi eszközzel átvált egyes szám első személybe, belebújunk Gyurcsány fejébe, és jön a drámai csúcspont:

a főszereplő, félelmében, hogy legyőzik őt, beszarik, de valakik (a szavazók? A politikustársai?) a szarját is eszik, ami megnyugtatja a beszélőt.

Hát, itt tart a két nagy párt két nagyágyúja közötti kommunikáció éppen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!