DK-s képviselő segíthet a Fidesznek ellenzéki polgármestert buktatni, Gyurcsányék szerint ez árulás

2022. október 15. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn akár fel is oszlathatják az ellenzéki vezetésű jászberényi önkormányzati képviselő-testületet. Az ehhez szükséges előterjesztést a DK helyi erős embere, Gedei József jegyzi, aki korábban alpolgármester, még korábban, még MSZP-s színekben polgármester volt a városban. Ha a DK és a kisebbségben lévő Fidesz képviselő meg is szavazzák azt, akkor úgy új választást kell kiírni Jászberényben, ahol 2019 óta az ellenzéki összefogás jelöltje, a jobbikos Budai Lóránt a polgármester.

A jászsági városban kialakult helyzetről a 24.hu írt riportot, amelyben Gedei azzal indokolta a döntését, hogy a polgármester alkalmatlan, a város törvényellenesen működik, szóval „nagyon rossz három év van a hátunk mögött”.

A történet azonban nem maradt meg helyi szinten. A cikk megjelenése után a DK közleményt juttatott el a laphoz, aminek a lényege, hogy elfogadhatatlan tartják, hogy hétfőn a DK-s Gedei szavazatával lesz többsége a feloszlatást szorgalmazó Fidesznek.

Nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben. Szövetségeseink cserbenhagyása árulás.

– olvasható a közleményben. A párt arról is ír, hogy „ismert módon élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával”. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kormányzását történelmi, politikai tragédiának tartjuk.

A jászberényi döntés ugyan helyi belügynek tekintik („a kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni”), azonban, ha a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztet, így is közösen alkotnak többséget a polgármester mögött állókkal szemben,

pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk. A DK-ban szövetségeseink cserbenhagyása, a Fidesszel való hatalmi kiegyezés politikánk elárulását jelenti. Következményei ehhez igazodnak.

A jászberényi képviselő-testületben az ellenzéki Közösen Jászberényért Egyesületnek 6 képviselője van – a polgármester nélkül –, a Fidesznek szintén 6, a Mi Hazánknak 1. Az egyesület képviselői között egy DK-s van, Gedei József.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!