Ennyi helyet foglal el hatvan ember a Lánchídon, ha biciklivel, autóval vagy busszal megy át rajta

2022. december 17. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken átadták a részben felújított Lánchidat a buszoknak, a taxiknak és a kerékpárosoknak. Budapest egyik szimbóluma még egy évig egyszerre lesz turistalátványosság és munkaterület, Karácsony Gergely főpolgármester pedig társadalmi egyeztetéssel döntené el, hogy végül visszatérhet-e majd rá a teljes forgalom, vagy örökre kizárják a magánautókat.

A főváros az átadás előtt egy fotóval akarta szemléltetni, hogyan fér el hatvan ember a Lánchídon, ha autóval, ha busszal vagy ha biciklivel közlekedik. Így:

A szemléltetés után a főváros arra jutott, hogy a leghatékonyabban busszal tudnak az emberek közlekedni, mert így foglalják el a legkevesebb helyet a városi utakon. Biciklivel is nagyjából helytakarékosnak lehet lenni, de az autókkal elég nagy sor alakul ki.

A híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés. Hogy milyen jelek kerülnek fel, milyen járművek hajthatnak a hídra, nem dőlt még el, erről ebben a cikkben olvashat részletesen, arról pedig, hogy miért lenne óriási hiba visszaengedni rá az autóforgalmat, ebben a cikkben fejtette ki álláspontját a Kerékpárosklub. A főpolgármester korábban azt ígérte, hogy őszig döntés születik a kérdésben.

A híd felújításának az áráról 2020. december 20-án döntöttek, a felújítás alatt egyszer a helyszínre mehettünk, amikor kiderült, tízvödörnyi lakatot szedtek le a hídról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!