Karácsony: Szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídon csak buszok és kerékpárok közlekedjenek

2022. május 18. – 16:12

Karácsony: Szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídon csak buszok és kerékpárok közlekedjenek
Karácsony Gergely főpolgármester a sajtótájékoztatón – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szólnak mellette érvek – válaszolta Karácsony Gergely sajtótájékoztatón lapunk kérdésére, miszerint mennyire támogatja a főváros a civil és zöld szervezetek friss kezdeményezését, hogy a felújított Lánchídról tiltsák ki a személyautókat, és csak buszok és kerékpárok mehessenek át a közúti részén. Mint közölte, a Lánchíd forgalma ugyanis minimális a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja.

A főpolgármester hozzátette: hamarosan, még idén letelik az a 18 hónap, ami alatt a főváros vállalta, hogy felújítja a hidat, és megnyitja azt a forgalom előtt. Mielőtt azonban ezt megteszi, a főváros konzultálni fog a civil szervezetek javaslatáról a két érintett kerülettel, a Várnegyeddel és Belváros-Lipótvárossal. Ezeket az egyeztetéseket ősszel le kell folytatni, tette hozzá.

A Pesti alsó rakpart autósok előtti lezárásával, gyalogosok, kerékpárosok előtti megnyitásával kapcsolatban Karácsony kérdésre azt mondta: a lépés a választási programjában szerepelt, és ő ezt a programot szeretné végrehajtani. Hozzátette: Budapest történelmi belvárosa sokkal több annál, hogy autópályaként tekintsünk rá. A főpolgármester úgy nyilatkozott: nyitott a tárgyban megkezdődött társadalmi vitára, amire van még idő, hiszen a beruházás csak a metrófelújítás befejezése után, 2023 második felében tud elindulni.

Arról, hogy a főváros tervei szerint örökre lezárják az autósok előtt a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszát, itt írtunk, a lépést nem támogatók véleményéről pedig itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!