A Budapesti Iparkamara is ellenzi a pesti alsó rakpart végleges lezárását

2022. május 10. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) osztja a Magyar Autóklub a pesti alsó rakpart végleges lezárását ellenző véleményét, ezért online konzultáció keretében vonja be a fővárosi vállalkozásokat az egyeztetési folyamatba.

A BKIK szakemberei szerint a budapesti alsó rakpart végleges lezárása tovább ronthatja Budapest gépjárművel történő átjárhatóságát. A kamara szerint ugyanis a főváros egyes részeinek megközelítése gépjárművel már ma is komoly nehézséget jelent az adott területeken működő vagy ott szolgáltatást nyújtó vállalkozások szempontjából. A jármű ugyanis egyes lakossági szolgáltatók – pl. szerelők, építési vállalkozók, kiskereskedelmi áruszállítók – számára nélkülözhetetlen ahhoz, hogy munkaeszközeiket vagy áruikat célba juttassák.

A rakpartot rendszeresen lezárják az autók előtt a nyári hétvégéken – Fotó: BKK
A rakpartot rendszeresen lezárják az autók előtt a nyári hétvégéken – Fotó: BKK

A BKIK a probléma feltárása érdekében online konzultációt indít a budapesti vállalkozások körében, ezt követően pedig egyeztetést kíván folytatni a tapasztalatokról a főváros vezetésével.

Mint arról beszámoltunk, autómentes lesz a Pesti alsó rakpart Lánchídtól délre eső, feltehetően az Erzsébet hídig tartó szakasza. A kivitelezést a 3-as metró középső szakaszának felújítása után, a jövő év első felében kezdik meg.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass