Kálomista Gábor első fokon elbukta az Elk*rtuk-pert

2022. december 16. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Kálomista Gábor első fokon elbukta az Elk*rtuk-pert – írja a 444.

A Fővárosi Törvényszék pénteken hirdetett ítéletet a szeptemberben indult Elk*rtuk-perben. Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója márciusban perelte be az Elk*rtuk című Gyurcsány/Dobrev-film producerét, Kálomista Gábort, mert úgy érezte, vele azonosítják a film egyik főszereplőjét.

Az elsőfokú ítélet szerint Kálomistáék megsértették Hann jó hírnevének védelméhez fűződő személyiségi jogát, amikor a Megafilm oldalán egy „Miniszterek, bűnözők és tanácsadók – de vajon melyik ellenzéki politikus aktív még ma is?” című közleményt adtak ki, ami egyértelműen Hann Endrével azonosította a filmben szereplő közvélemény-kutatót.

A bíróság szerint a forgalmazó ezzel úgy mutatta be Hannt, mintha a filmbeli karakterhez hasonlóan, 2006-ban ő is kutatási adatokat manipulált volna, és részt vett volna az őszödi beszéd kiszivárogtatásában és a későbbi rendőri erőszakban. Kálomista Gáborék tehát nem azért bukták a pert, mert a filmben szerepeltettek egy Endre nevű közvélemény-kutatót, hanem azért, mert később egy közleményben egyértelműen összekötötték a karaktert Hann Endrével.

A bíróság eltiltotta Kálomista Gábort a további jogsértéstől, és a Megafilm honlapján bocsánatot kell kérnie Hann Endrétől. Ezenkívül 1,5 millió forint sérelemdíjat és 500 ezer forint perköltséget is fizetnie kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!