A BKK buszai és a taxik péntek délután már átmehetnek a Lánchídon

2022. december 13. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Megkapta az ideiglenes forgalomba-helyezési engedélyt a Lánchíd – közölte a BKK. Péntek délutántól a BKK járatai, a taxik, a kerékpárosok, a motorosok már használhatják. A próbaterhelést novemberben tartották, amikor 24 dögnehéz teherautó állt a hídra.

A Lánchíd felújítása az eredeti tervek szerint folytatódik, teljes átadásáig a híd munkaterület – írta továbbá a BKK. A kivitelezés többek között a járdaépítéssel folytatódik, ezért gyalog csak a felújítás következő szakaszának befejezése után, várhatóan 2023 őszén lehet átkelni a hídon.

Fontos változások:

  • A 16-os autóbuszok péntektől a Deák térig járnak.
  • Új autóbuszjárat közlekedik 216-os jelzéssel a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között korszerű, nagy kapacitású szóló Mercedes autóbuszokkal.
  • Az eddig ideiglenesen az Erzsébet hídra terelt 105-ös autóbuszok ismét a Lánchídon haladhatnak.
  • A 916-os és a 990-es éjszakai buszjáratok péntekről szombatra virradó éjszakától ismét a Lánchídon közlekednek, nem érintik az Erzsébet hidat.

A híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés. Hogy milyen jelek kerülnek fel, milyen járművek hajthatnak a hídra, nem dőlt még el, erről ebben a cikkben olvashat részletesen, arról pedig, hogy miért lenne óriási hiba visszaengedni rá az autóforgalmat, ebben a cikkben fejtette ki álláspontját a Kerékpárosklub. A főpolgármester korábban azt ígérte, hogy őszig döntés születik a kérdésben.

A híd felújításának az áráról 2020. december 20-án döntöttek, a felújítás alatt egyszer a helyszínre mehettünk, amikor kiderült, 10 vödörnyi lakatot szedtek le a hídról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!