A Karinthy újabb hét tanára kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt

2022. december 2. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt, erősítette meg a Telex információját az iskola igazgatója.

Az ősz elején kirobbant polgári engedetlenségben való részvétel miatt eddig az iskola 24 tanára kapott ilyen figyelmeztetést, most pedig újabb hét tanár kapta meg a felszólítást, így már összesen 31 tanár kapott felszólítást.

„Fájdalmas látni a gyerekek arcát” – mondta az iskolához közel álló forrás a Telexnek.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön az ország legjobb gimnáziumában, a Fazekasban 14 tanár kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt. A Fazekasban újdonság volt, hogy a figyelmeztetéseket ezúttal nem a tankerület küldte, hanem az igazgató aláírásával kapták meg a tanárok az iskola saját fejléces papírján. Emögött feltehetően a felelősség alsóbb szintre hárítása mutatkozik meg a hivatalok részéről. Korábban ugyanis a munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi vezetők küldték ki ezeket a leveleket, de a figyelmeztetések és elbocsátások miatt több tüntetést is tartottak például a Belső-Pesti Tankerületi Központ és a Külső-Pesti Tankerületi Központ irodája előtt.

Szerdán nyolc tanárt bocsátottak el az állásából a polgári engedetlenségben való részvétel miatt, közülük hatan a Karinthy pedagógusai. Az elmúlt két napban ezért kiújultak az iskolai tiltakozások – a pénteki eseményeket ebben a cikkünkben foglaljuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!