Kamu emberrablós sztorival jutott 200 ezer dollárhoz a Schadl–Völner-ügy harmadrendű vádlottja

2022. november 28. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatta a Schadl–Völner-ügy vádiratának bemutatását a 24.hu. Most egy olyan részletet közöltek, amelyben a harmadrendű és a tizenharmadrendű vádlott a főszereplő.

A vádirat szerint a harmadrendű vádlott színlelt emberrablási sztorival csalt ki 200 ezer amerikai dollárt (körülbelül 80 millió forintot) egy oktatási intézmény képviselőjétől. A korábban sikkasztásért elítélt férfi azt állította, hogy Ukrajnába ment tárgyalni, és csecsen emberrablók tartják fogva. A váltságdíjat a becsapott tizenharmadrendű vádlott, az oktatási intézmény képviselője fizette ki: egy Váci utcai pénzváltóban 70 millió forintot váltott át amerikai dollárra. A nő ezután Schadl barátjának ismerősével Nyíregyházára utazott, ahol a pénzt átadták egy nőnek, aki azt később továbbította a csalást kitervelő harmadrendű vádlottnak.

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki. A fideszes parlamenti képviselő, volt igazságügyi államtitkár a gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Ez töredéke annak, amit a gyanú szerint Schadl keresett azzal, hogy Völnernél közbenjárva elérte, hogy az általa megadott személyek kapják meg bírósági végrehajtói kinevezésüket. A gyanú szerint hét érintett végrehajtó összesen 884 millió forint kenőpénzt fizetett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének. Völner mentelmi jogát tavaly decemberben vonták meg, a politikus lemondott államtitkári posztjáról.

Völner és Schadl ellen október végén emeltek vádat, Völner Pálra nyolc, Schadl Györgyre tíz év börtönt kért az ügyészség. A Schadl–Völner-ügynek a vádirat szerint összesen huszonkét vádlottja van, a bírói végrehajtói kar elnökén és a volt igazságügyi államtitkáron kívül még húsz ember.

A Schadl–Völner-ügyről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!