950 milliós profitot termeltek a Schadl–Völner-ügyben vesztegetéssel gyanúsított végrehajtók irodái

2022. június 13. – 06:59

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordprofitot értek a Schadl–Völner-ügyben vesztegetéssel gyanúsított bírósági végrehajtók irodái 2021-ben, írja a 24.hu az irodák frissen megjelent pénzügyi beszámolója alapján. A lap összesítése szerint a hét végrehajtó iroda együtt összesen 954 millió forint profitot termelt, amiből 763 millió forintot fel is vettek osztalékként a végrehajtók.

Az elért profit több, mint amennyit a kinevezésükért cserébe fizettek Schadl Györgynek.

A gyanú szerint a hét végrehajtó összesen 884 millió forint kenőpénzt fizetett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének. Ebből a pénzből részesült Völner Pál egykori igazságügyi államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő.

M. Eszter irodája például 148 millió forintot termelt 2021-ben. Az összegből 52 milliót vett fel a végrehajtó, 95 milliót pedig a társaság eredménytartalékába helyezett el. M. Eszter 2018 és 2021 között összesen 254 milliót fizetett Schadlnak, a legtöbbet a meggyanúsított végrehajtók közük, miközben irodája ez idő alatt 429 milliós nyereséget hozott össze. F. Miklós esetében is pozitív a mérleg: ő 197 millió forinttal fizette le Schadlt, irodája viszont 2019 óta több 434 millió forint nyereséget hozott össze.

A letartóztatásban lévő Schadl György irodája is nyereséges volt 2021-ben, 300 millió forint bevétel mellett 102 milliós profitot termelt. A pénzt nem vette fel osztalékként MBVK-elnök, az az eredménytartalékba került. A feleségével közös cége még ennél is jobb eredményt produkált tavaly, 258 milliós rekordprofitot termelt.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner így összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át Schadltól, aki az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert. Az ügynek jelenleg 15 gyanúsítottja van.

Arról, hogy továbbra is milliókat keres naponta Schadl György és környezete, ebben a cikkben írtunk bővebben. A Völner-ügyet pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!