Mexikóba utazott Gulyás Gergely és Szánthó Miklós

2022. november 19. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

November 18–19-én Mexikóvárosban tartják az amerikai konzervatívok hagyományos összejövetelét, a CPAC-et. Az eseményen felszólal majd Gulyás Gergely és Szánthó Miklós is – írta a kormánypárti Origo.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és az Alapjogokért Központ (AK) igazgatójának közös utazása abból a szempontból is izgalmas, hogy a Telexen hétfőn mutatjuk be a Szánthóról és az AK-ról szóló anyagunkat, amelyben kitérünk majd a Gulyás és Szánthó közötti szoros kapcsolatra is.

A CPAC egyébként az utóbbi időben került be a hazai köztudatba, nem függetlenül attól, hogy idén nyár elején Budapesten is megrendezték. Ezen az eseményen Orbán Viktor arról beszélt, hogy megsemmisítették az LMBTQ-propagandát, az ellenfeleik szándékát pedig leleplezték. A kormányfő részt vett augusztus elején a texasi CPAC-en is, ahol elmondta, kevesebb drag queent és több Chuck Norrist szeretne.

A budapesti CPAC-nek komoly költségvonzata volt, nem kizárt, hogy emiatt kapott idén plusz kétmilliárd forintos támogatást az Alapjogokért Központ, és hogy a magyar CPAC-rendezés volt az ára annak, hogy Orbánt meghívják az Egyesült Államokba. Orbán texasi beszéde napokig téma volt, de nem a tartalma miatt, hanem mert arról ment a vita, hogy sokan voltak kíváncsiak a helyszínen a miniszterelnök beszédére, vagy kevesen. Nézze meg a képeket, és döntse el!

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg. Az utóbbi években igazi franchise-zá nőtte ki magát a konferencia. Az elmúlt években rendeztek kisebb szatellitkonferenciákat Japánban, Ausztráliában, Brazíliában, Izraelben és májusban Magyarországon is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!