Szijjártó: Újraindult a kőolajszállítás a Barátság kőolajvezetéken

2022. november 16. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

A higgadt, nyugodt hozzáállásnak köszönhető, hogy nem eszkalálódott a háború – mondta Szijjártó Péter. A Belgrádból bejelentkező külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejelentkezésében azt mondta, hogy újraindult a kőolajszállítás a Barátság kőolajvezetéken.

„A NATO vezetőinek tanácskozásán a lengyelek végül nem kérték, hogy a tanács ülése a washingtoni szerződés 4. cikkelye szerint kerüljön megrendezésre, vagyis nem kérték a konzultációt a saját biztonsági kockázataik miatt, tekintettel arra, hogy a lezajlott vizsgálatok alapján nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a tegnap délutáni események nem jelentettek támadást Lengyelországgal szemben” – mondta a magyar külügyminiszter.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden késő este összehívta a Védelmi Tanácsot, miután rakéta csapódott be a lengyel–ukrán határ lengyel oldalán, és két ember meghalt Przewodówban, és leállt a kőolajszállítás a Barátság kőolajvezeték magyarországi szakaszán. Ezután szerdán rendkívüli kormányülést is tartottak a Karmelitában az orosz–ukrán háború legújabb fejleményei miatt, az erről szóló kormányinfót itt követheti.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár korábban bejelentette, hogy valószínűleg egy ukrán légvédelmi rakétát lőttek ki egy orosz rakéta ellen, akkor történhetett a robbanás.
A nemzetközi eseményekről szóló tudósításunkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!